Supporterinfo till Turkiets supportrar

Svenska Fotbollförbundet önskar supportrarna till Turkiet varmt välkomna till Friends Arena för matchen mellan Sverige och Turkiet. Vi hoppas kunna bjuda er på bra inramning och service som gör att ni blir nöjda med erat besök. Sektion och entré Sektionen för Turkiets supportrar är 117-119. Entrén är entré F på den Norra sidan av arenan. Utöver det rekommenderas turkiska supportrar till intilliggande sektioner, såsom sektion 120-123. Entré står angivet på biljetten.

Till och från arenan: 
Pendeltåg: Åk med pendeltåg 36 eller 38 och kliv av vid pendeltågstation Solna station, ca 7 min från Stockholm City och 4 min från Stockholm Odenplan. Från pendeltågsstationens norra utgång tar det ca 10 min att gå till arenan.
Tunnelbana: Åk med tunnelbanans blå linje 11 och kliv av vid tunnelbanestation Solna centrum eller Näckrosen, ca 10 min från T-Centralen.
Att gå från Näckrosen till arenan tar ungefär 15 min (ca 1,4 km) och från Solna centrum ungefär 20 min (ca 1,7 km).
Tvärbanan: Kliv av vid Solna station. Tvärbanans hållplats ligger lite längre bort än pendeltågsstationen och att gå till arenan tar ca 15-20 min.
Buss: Kliv av vid hållplats Arenan eller Solna station. Planera din resa med SL:s reseplanerare och skriv Friends Arena som mål, så får du förslag på vilka bussar som passar din resa bäst.
 
Parkering
Vi rekommenderar att i första hand välja kollektivtrafik för sin resa till oss. Det är många gånger ett smidigare och miljövänligare alternativ än att resa med bil.
Väljer du ändå att ta bilen kan det ofta vara snabbare och smidigare att välja en parkeringsplats en bit från arenan och gå eller åka kollektivt sista biten. Ett bra tips vid stora evenemang är infartsparkering vid en pendeltågsstation, och åka kollektivt den sista biten. Läs mer om infartsparkeringar på SL.se.
Mall of Scandinavia erbjuder 3 700 parkeringsplatser men tänk på att dessa snabbt kan fyllas upp när det är mycket folk i köpcentrumet och under evenemangsdagar.
För fler parkeringsmöjligheter i området, se arenastaden.se.
Orningsregler
Se bifogat dokument för dom ordningsregler som gäller för denna matchen.
Svenska fotbollförbundet kommer som arrangör och utifrån regelverket jobba för att förhindra politiska budskap från att komma in på arenan, och om det trots det kommer upp inne på arrangemanget så kommer dessa yttringar att stävjas och materialet med budskapet att omhändertas.  
Pyroteknik på arenan är strängt förbjudet och beivras direkt på plats, med avvisning, anmälan och eventuellt stämning som följd. 
Mat och dryck
Bar och kiosk/fastfood finns i ytorna bakom sektionen. Hamburgare, korv, godis, popcorn, chips, läsk, folköl, m.m finns vid dessa enheter. 
Läktarservice
 
Vid intresse för organisering av tifo och/eller medtag av större flaggor, banderoller eller annat större material som är tilltänkt sättas upp inne på arenan, var god kontakta Svenska fotbollförbundet till kontaktuppgift nedan: 
Kontakt: 
För supporterrelaterad service och frågor så kan ni kontakta Svenska Fotbollsförbundets ansvarige SLO(Supportersamordnare) på matchen; Jakob Uddeholt på mail: jakob.uddeholt@svenskfotboll.se